Cum te feresti de epidemiile din orasele mari

Este primavara si, ca in fiecare anotimp, majoritatea oamenilor dau jos din randurile de haine, apoi racesc. Cam aceasta este ocupatia de baza in aceasta perioada. Desigur, asta la persoanele care nu lucreaza, inclusiv la studenti sau elevi. Stim cu totii cat de mult se invata astazi in scoala romaneasca.



Lansand la o parte divagatiile, astazi mi-am dat seama de un lucru: cunosc metoda perfecta de a scapa de racelile de primavara, dar o sa ti-o spun abia spre finalul articolului. Pana atunci insa, o sa-ti retin putin atentia prin prezentarea unor metode mai putin functionale, dar eficiente si ele, care sa te ajute sa scapi de raceli.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te speli cat mai des pe maini. Si daca tot ti-am amintit, cu ocazia asta, poti sa mergi chiar acum sa te speli o data pe maini, dupa care sa te intorci la articol. Dupa ce o sa termini insa de citit, o sa-ti dai seama cat de important este acest lucru, dupa care o sa mergi sa te speli din nou pe maini. In caz ca n-o s-o faci, inseamna ca nu te-am convins insa si speram din suflet sa nu te convingi pe cont propriu mai tarziu. Iti uram succes cu asta!



Pe de alta parte, este bine sa stai cat mai departe de oamenii care tusesc sau stranuta, si pe care ii intalnesti peste tot: acasa, la magazin, in mijloacele de transport in comun, dar mai ales la farmacie si la doctor, ceea ce este logic. Felicitari! Acum ai doua motive sa stai cat mai departe de doctor!

Dar niciuna dintre aceste metode nu se compara cu metoda perfecta de a evita sa iei o boala de la altcineva: statul in casa. Practic, statul in casa te scapa de foarte multe neplaceri, dar din nefericire nu poate fi aplicat decat pe foarte putine categorii de oameni, pe care n-o sa le enumeram.



In concluzie, stai acasa cat de mult poti pentru a nu raci, iar daca nu ai cum sa faci acest lucru, incearca celelalte doua metode: spalatul pe maini si statul departe de oameni cu simptome de raceala. Simplu, nu?

No comments:

Post a Comment