Cum sa fii mai eficient la birou

Incepe-ti noul an cu forte proaspete si schimba felul in care muncesti pentru a fi mai eficient. Asta inseamna, un volum de munca mai mare, intr-un timp mai scazut, cu un efort minim. Poate suna prea usor, dar iti poti usura munca in cateva moduri doar cu putina atentie si planificare. Mai jos ti-am pregatit cateva sfaturi cu ajutorul carora sa iti prioritizezi activitatile de la birou cat mai bine si sa iti valorifici efortul depus.

1)Ai grija sa ai lumina suficienta pentru spatiul de lucru


Asigura biroului tau o iluminare cu mai multe corpuri deschise. Daca folosesti doar un bec foarte puternic intr-o incapere mare vei avea foarte multe zone cu o lumina prea puternica si zone umbrite. Poti evita sa iti obosesti ochii avand grija sa creezi o lumina uniforma in majoritatea incaperii. De asemenea, ai grija sa nu ai reflexia corpurilor luminoase in monitorul calculatorului deoarece e inca un mod prin care iti poti epuiza ochii daca nu esti atent.


2)Organizeaza documentele importante


In loc sa pierzi timp important gasind documentele de care ai nevoie sau rapoartele de luna trecuta tocmai inainte de o intalnire, organizeaza-ti totul pe diferite sectiuni. Cele mai la indemana sunt bibliorafturile. Indeajuns de voluminoase pentru destule documente stufoase, bibliorafturile sunt mod usor de a scapa de timpii morti din timpul tau petrecut la birou. Pune hartiile importante cu care lucrezi in bibliorafturi de culori diferite ca sa stii exact ce contin fara a le deschide pe fiecare in parte.


3)Asigura-ti un spatiu linistit

Sunt numeroase studii pe tema aceasta care au incercat sa evidentieze efectul stimulilor exteriori asupra performantei creierului uman in rezolvarea anumitor probleme esentiale. Un sir de ganduri neintrerupt iti asigura o rezolvare mai rapida a task-urilor pe care trebuie sa le termini. Daca biroul tau este dominat in schimb de sunetele masinilor de afara, de diverse animale la locul de munca de care nu te poti dezlipi sau de obiceiul de a manca la calculator, cu siguranta performanta ta de a gandi critic si a rezolva probleme va avea de suferit. Tu cum iti eficientizezi munca la birou?

No comments:

Post a Comment