Ce spune felul de a vorbi despre tine

Felul in care exprimi spune foarte mult despre ce fel de persoana esti. Oamenii de stiinta estimeaza ca 90% din limbaj este non-verbal si doar 10% este verbal. Chiar daca te gandesti ca foarte mult conteaza ceea ce spui, ritmul, elocventa, alternantele expresiilor nu este intru totul asa. Componentele nonverbale tradeaza de foarte multe ori ceea ce simti si gandesti prin inflexiunile vocii, atitudinea corpului, microexpresiile faciale si pauzele pe care le faci in vorbire. Daca doresti sa iti imbunatatesti felul de a vorbi astfel incat sa fii mai usor de ascultat si de inteles, ti-am pregatit mai jos cateva recomandari.

Ai grija de ceea ce spui

Gandeste-te la ceea ce exprime cuvintele pe care ai de gand sa le folosesti. Nimanui nu ii place sa fie nevoit sa asculte o persoana vorbind despre ea timp de 20 de minute. Alterneaza perioadele in care vorbesti cu cele in care asculti. Uneori, a sti sa asculti pe cineva e felul cel mai usor in care te vei putea decide cum sa ii vorbesti. Evita sa fii condescendent si obositor prin cateva momente in care relaxezi conversatia cu o gluma sau un fapt interesant.

Zambeste 

Cel mai important sfat de comunicare non-verbala pe care il vei putea citi vreodata este sa zambesti. Este demonstrat stiintific ca oamenii de vanzari au mai mult succes atunci cand zambesc pentru ca sunt mai persuasivi si mai usor de crezut. Angajeaza-te intr-o conversatie cu zambetul pe buze si observa si tu schimbarea.

No comments:

Post a Comment