Decorarea interioarelor nordice cu piese de mobilier


Desi stilul nordic de amenajare interioara a devenit recunoscut pe plan mondial de abia in 1950, arhitectii si stilistii danezi, norvegieni si suedezi au pornit revolutia vizuala prin obiectele de mobilier. Particularitatea de baza a interioarelor scandinave este practicalitatea. Indepartandu-se cat mai mult de conceptele curentelor arhitecturale imbogatite excesiv de ornamente si o suita de obiecte de mobilier care aglomereaza living-ul, stilul nordic creeaza impresia de spatialitate.

 Gandit mai mult ca un loc ce invita elementele naturii inconjuratoare inauntru, lumina are putine piese de mobilier in care sa se opreasca in designul nordic. Cel mai des sunt utilizate culori deschise pentru a amplifica efectul primitor si luminos al unui peisaj polar. Astfel, piesele de mobilier sunt incadrate de un fundal ce le face sa atraga atentia in mod nealterat prin forma si culoare. Mai jos, ti-am pregatit cateva idei pentru utilizarea mobilei in stilul nordic de amenajare.

Fii curajos

Cel mai important sfat pentru a-ti decora casa cu mobilier in stil nordic este sa ai curajul de a folosi designurile usor extravagante pe care designerii le ofera operelor lor de arta. Gandite ca piese de atractie in sine, mobilierul scandinav modern capata forme din cele mai diferite: cubice, sferice, asimetrice sau forme unice rezultate din folosirea unor trunchiuri de copac alterate cat mai putin.

Un look eclectic

Mesele cu picioare din metale de diferite aliaje cu tenta aurie si blat din sticla colorata sunt disponibile in orice marimi si ti se vor potrivi daca esti in cautarea unui aspect modern. Variatiile industrialismului sunt usor de incadrat stilului nordic deoarece aceste curente arhitecturale pot capata un aspect crud prin folosirea unor materiale cat mai putin alterate. Astfel, un exemplu de mobilier pe care l-ai putea incorpora locuintei tale ar fi caracterizat de masutele de cafea din metale polisate cum sunt inoxul, fierul, cuprul, alama sau aliaje de zinc pentru obtinerea unor nuante diferite. Astfel de obiecte de design poti gasi chiar in magazinul fizic TheHome din Bucuresti.


Nu uita de confort

Departe de a avea un stil sobru, danezii isi definesc propriul look nordic prin confort. Lunile grele de iarna din fiecare an i-au indemnat sa isi alcatuiasca interioare in care sa se simta mereu primiti cu caldura. De exemplu, canapeaua din living e un obiect de mobilier de care se folosesc in mod uzual pentru a se uita la televizor sau a citi ziarul asa ca e lesne de inteles de ce spuma poliuretanica moale e ascunsa mereu de designul distins. Daca vrei sa adaugi cateva pete de culoare, alege niste perne decorative contrastante cu texturi diferite.

Personalizeaza-ti casa cu piesele de mobilier cu care te identifici si nu uita ca poti schimba foarte usor look-ul cu ajutorul accesoriilor textile, spatiilor pentru depozitare sau vazelor cu plante verzi. Tu ce stil de mobilier preferi in interioarele nordice?No comments:

Post a Comment