Cele mai importante momente din viata noastra

Foarte multi dintre noi uitam adesea cele mai frumoase momente din vietile noastre si ne concentram doar pe cele mai putin placute. Acest lucru este insa un mare pacat avand in vedere ca fiecare duce cu sine atat de multe amintiri placute cu o valoare incomersurabila. Tot ce trebuie sa facem este sa ne conctram pe ele si sa ne tragem de acolo verva de care avem nevoie pentru a reusi sa fim cat mai pozitivi.


Din punctul meu de vedere, lucrurile frumoase ni se intampla la tot pasul. Un rasarit atipic, o plimbare placute, o discutie amicala profunda, toate iti pot provoca o deosebita placere si iti pot ramane intiparite in minte pentru tot restul vietii. Trebuie doar sa vrei.

Poate cel mai important moment din viata noastra este copilaria. De fapt, este impropriu spus moment. Copilaria este atat de intensa si ne marcheaza atat de mult incat poate fi comparata cu o viata de sine statatoare.

Dupa copilarie, bineinteles, urmeaza perioada in care crestem si ne dezvoltam principiile si preferintele. Aceasta perioada este sinonima adolescentei, faza marcata de diverse zbuciumuri sufletesti care ne creioneaza caracterul si ne dezvolta personalitatea.


Perioada maturitatii vine si ea cu foarte multe satisfactii, dar si cu multe responsabilitati care atenueaza efectul lor. Cu toate acestea, nu exista om care sa nu se fi simtit extrem de implinit la propria lui nunta, la nasterea unui copil sau la indeplinirea unui scop propus inca de la o varsta frageda.

Chiar daca toate aceste momente sunt dispersate in timp si multe ni se intampla o data in viata, daca ai trait macar unul din ele la maxima intensitate te poti considera un om norocos.

No comments:

Post a Comment