Sa fii parinte inseamna mai mult decat sa-i oferi copilului tau un camin si toate lucrurile necesare pentru a putea supravietui. Din punct de vedere emotional, sa fii parinte inseamna "sa fii acolo" pentru copilul tau. Totusi, viata nu este atat de simpla si foarte multi parinti sunt nevoiti sa plece in strainatate pentru a-si putea creste copilul in conditii de normalitate. Chiar daca prezenta regulata a parintilor in viata copilului este extrem de importanta pana la varsta maturitatii, exista numeroase modalitati prin care distanta fizica poate fi compensata, mai ales astazi, in secolul tehnologiei.
Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont in cazul in care te numeri printre milioanele de parinti plecati in strainatate pentru copiii lor:
1. Implica-te activ in cresterea lui
Chiar daca copilul tau locuieste temporar cu bunicii lui sau cu rudele, asta nu inseamna ca nu te poti implica activ in deciziile importante care ii afecteaza viata. Din contra. Avand in vedere ca tu esti principalul responsabil de cresterea sa, trebuie sa fii constient ca deciziile care privesc scoala la care invata, meditatiile, sportul, excursiile, toate trebuie sa fie decizii la care tu trebuie sa ai ultimul cuvant.
2. Vorbeste in fiecare zi cu copilul tau
Dupa cum spuneam si mai sus, tehnologia iti permite astazi sa folosesti numeroase canale de comunicare pentru a te implic activ in cresterea odraslei tale. Minim un telefon pe zi poate fi suficient pentru a stii totul despre cum evolueaza situatia scolara a copilului tau. Mai mult decat atat, ai la dispozitie Skype, Facebook, Viber, Whatsapp si multe alte aplicatii prin intermediul carora poti fi mereu alaturi de copilul tau.
Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile importante care iti pot salva relatia cu copilul tau chiar daca distanta va desparte temporar. Trebuie sa stii ca prezenta ta este extrem de importanta pentru el in timpul cresterii, deci foloseste-te de tot ce ai pentru a compensa distanta dintre voi si pentru a-i oferi tot suportul de care are nevoie din partea ta.
No comments:
Post a Comment