Protejati-va unghiile si manichiura

Toate femeile stiu ca ingrijirea unghiilor si a manichiurii, pentru care ati pierdut ceva vreme si cheltuit o suma frumusica, nu pot fi lasate la voia intamplarii. Pentru a avea mereu unghii frumoase, nedeteriorate dar si maini fine, chiar daca gatiti sau faceti treburi casnice, va trebui sa urmati cativa pasi esentiali, zi de zi:

Hidratarea in primul rand este foarte importanta. Daca unghiile si cuticulele sunt hidratate corespunzator ele nu se vor mai rupe, respectiv plezni asa des iar pielea mainii va fi intotdeauna catifelata. Aplicati in fiecare seara o crema puternic hidratanta pe maini si unghii si deasemenea dupa fiecare contact cu substante daunatoare.
Manusile de bucatarie sunt o adevarata minune. Ori de cate ori este nevoie sa spalati vasele sau sa folositi diverse substante de curatare, puneti-va manusi pentru a va feri mainile de contactul direct cu produsele chimice. Avand mainile protejate pielea nu va avea de suferit iar unghiile nu se vor rupe, ciobi, exfolia, etc.

Cuticulele au nevoie de atentie sporita. Ele nu trebuie taiate ci doar impinse deoarece au un rol foarte important in protejarea radacinii unghiei de microbi. Daca taiati cuticulele radacina unghiei va fi expusa si oricand uitati sa folositi manusile toate substantele daunatoare vor afecta din plin unghia.

Uscarea degetelor este benefica. Chiar si dupa dus, baie in mare sau in piscina, este indicat sa va stergeti degetele, atat cele de la maini cat si cele de la picioare, pentru a evita sa le expuneti umezelii prelungite  dar si infectiilor fungice.
Hraniti unghiile cel putin o data pe saptamana. Pentru ca unghiile dumneavoastra sa fie unele puternice, cu un aspect sanatos au nevoie de vitamine. Chiar si atunci cand aveti oja sau gel aplicat pe ele, le puteti inmuia in vitamina A si E sau puteti aplica pe marginea lor uleiuri speciale.

Lasati unghiile sa respire din cand in cand. La un anumit interval, alegeti o saptamana in care sa nu aplicati nimic pe unghii. Lasati-l naturale, aplicand mai des tratamente hidratante si hranitoare.


Piliti unghiile corect. Oricand este nevoie de pilirea unei unghii, faceti-o corect pentru a nu-i strica suprafata. Pilirea trebuie efectuata intr-un singur sens, atunci cand acestea sunt complet uscate. Daca aveti si manichiura facuta acordati mai multa atentie pilirii pentru a nu deteriora stratul de oja sau gel.

No comments:

Post a Comment