Timpurile se schimba odata cu vremea

Oamenii tind sa se sperie intotdeauna de ceea ce e nou si ii provoaca sa iasa din zona lor de confort. Indiferent ca vorbim despre un job nou sau despre o iesire intr-un local in care n-au mai fost, oamenii simt mereu un fel de retinere in a iesi din propria lor rutina si a incerca lucruri noi. Acest lucru este de inteles. Teama de nou este de fapt rezultatul celui mai vechi instinct uman: instinctul de conservare.


Modul in care oamenii percep si reactioneaza la nou este studiat de mult timp. Nimeni nu stie de ce si de unde porneste aceasta teama (in afara de instinctul de conservare), dar cu siguranta are mai multe cauze. Problema este ca de multe ori refuzam sa credem ca suntem speriati de nou si dam vina pe faptul ca noul respectiv nu este ceea ce ne asteptam.
Inaintea noului, oamenii adopta o atitudine defensiva ca si cum acea schimbare vine ca sa le darame intreg sistemul de valori pe care si-au cladit personalitatea. Ce ar trebui insa sa inteleg este ca noul nu schimba pe nimeni intr-o secunda. Scopul lui este de a ne ajuta sa evoluam constant si de a ne reevalua pe noi insine. Noul este si in noi. Ne schimbam constant, de cand ne nastem, iar asta este unul dintre lucrurile pe care nu putem sa-l schimbam. 

No comments:

Post a Comment