Mituri despre frig: fii pregatit pentru anotimpul racoros!

Anotimpul racoros este unul din subiectele preferate pentru miturile urbane ce par sa se inmulteasca din ce in ce mai mult. Mai jos ti-am pregatit cateva mituri si sfaturi pentru te proteja mai bine in timpul iernii.

Faci gripa din cauza temperaturii scazute

Nimic mai neadevarat, gripa se transmite in acelasi fel si in timpul lunilor calduroase de vara. Totusi, temperatura joasa face ca sistemul imunitar sa nu fie la fel de pregatit. De asemenea, oamenii au tendinta sa petreaca mai mult timp in spatii inchise in aceste perioade, iar asta permite germenilor latenti sa fie transmisi mai usor.


Alcoolul te incalzeste

Targurile de iarna sunt intotdeauna pline de standuri si tarabe la care vanzatorii ofera vin fiert, tuica fiarta sau ceaiuri aromate cu rom. Consumul de alcool face ca vasele de sange din corp sa se dilate si creeaza impresia de crestere a temperaturii. Alcoolul previne reactia naturala de tremurat si scade abilitatea organismului de a se pregati pentru frig, de aceea e de preferat sa eviti consumul.

Ciocolata calda te incalzeste

Bauturile fierbinti cauzeaza corpul sa transpire datorita receptorilor de pe limba. Efectul pe care un ceai fierbinte il are este ca trimite semnale diferite creierului, iar astfel capacitatea ta de a te incalzi este scazuta si exista riscul sa iti scada temperatura generala a corpului.

Hidrateaza-te des

E foarte usor sa uiti sa te hidratezi in timpul iernii, insa aerul rece contine mai putina umiditate fata de cel pe care il respiri vara. Fara un consum regulat de apa vei ajunge sa te deshidratezi, moment in care iti scazi capacitatea corpului de a lupta cu frigul.

No comments:

Post a Comment