Cum ne alegem crema de plaja potrivita?

Vara pentru unii este cel mai frumos anotimp dar in aceeasi masura este anotimpul in care trebuie sa acordam o atentie mult mai mare ingrijirii pielii noastre. Soarele ne poate fi prieten dar fara o masura de protectie eficienta a pielii poate fi factorul care in timp va genera o imbatranire prematura a pielii noastre.

Tocmai de aceea, cremele de protectie solara, palaria si ochelarii sunt elemente indispensabile!
Revenind la crema de plaja, alegerea acesteia variaza in functie de pigmentul pielii sau varsta iar consultarea unui medic dermatolog in prealabil te va ajuta sa iei decizia cea mai buna.

Factorul de protectie

Stiai ca cifra factorului de protectie este in stransa legatura cu timpul pe care il petreci la soare fara sa te arzi? Daca pielea ta se inroseste dupa 5 minte de expunere la soare, o lotiune cu un factor de protectie 15, te va ajuta sa petreci 75 de minute la soare fara sa te inrosesti.


Ce factor de protectie ti se potriveste?

Factorul de protectie se alege in functie de tipul tau de piele si de tipul pe care il vei petrece la soare. Specialistii recomanda un factor de protectie peste 15 iar daca ai o piele deschisa la culoare, atunci trebuie sa folosesti produse cu SPF, cel putin de 30.


Cand trebuie aplicat un nou strat de crema?

De cele mai multe ori, marea majoritate a cremelor rezista pe piete timp de cateva ore. Insa, este important sa nu uiti si de lotiunea cu SPF pe care trebuie sa o aplici imediat dupa ce ai iesit din apa.

Crema de fata!

De cele mai multe ori e indicat sa alegi o crema speciala pentru fata care ofera mult mai multa hidratare. Ulterior, dupa plaja, iti poti ingriji tenul cu o masca din capsiuni, piersici sau caise. Amesteca fructele pasate cu putina miere si caimac si aplica continutul pe fata curata. Las-o sa actioneze 20 de minute si apoi clateste cu apa usor calduta.
Distractie placuta la plaja si protejeaza-ti pielea!


No comments:

Post a Comment