E bine sa fii diferit

Uneori ne temem sa fim diferiti si sa iesim in evidenta. Vrem sa fim la fel ca ceilalti, sa nu fim observati si sa ne vedem de viata noastra linistiti. Nu trebuie sa iti reprimi sentimentele si dorinta de a fi cum esti tu de fapt, indiferent de felul in care vrei sa arati, sa te imbraci sau sa te porti. Atat timp cat nu instigi la ura sau violenta, orice e permis.


Dar nu doar cei ce au un stil vestimentar iesit din comun sunt diferiti. Vreau sa vorbesc despre cei ce sunt diferiti pentru ca au probleme de sanatate ce ii fac sa arate diferit. E in regula sa fii diferit. Nu conteaza daca esti prea scund, inalt, gras sau slab. Diferentele ne fac sa fim speciali, asa ca nu e nimic in neregula sa fii diferit. Ce e mai greu este sa le arati celorlalti ca diferentele acestea punctuale nu te schimba ca om, ci in interior esti la fel ca toti ceilalti. Este foarte posibil ca asta sa fie o sarcina mai complicata, dar cu multa incredere si putina incapatanare cu siguranta vei reusi.


E bine sa fii diferit si special. Oamenii vor retine cine esti. Nu vor spune niciodata: a fost tipul acela mic de inaltime, pana si colegele lui erau mai inalte decat el. Mai degraba, daca iesi in evidenta prin lucrurile pe care le spui isi vor aminti de tine ca tipul inteligent care a pus o intrebare desteapta sau a dat un raspuns la care nimeni nu se astepta. Poti sa inveti sa faci din lucrurile care ti se par ca nu te avantajeaza in niste atuuri. E foarte simplu. Trebuie sa accepti cine esti, sa stii ce este autoironia si sa o folosesti. Asa oamenii vor sti ca esti sigur pe tine si pe lucrurile care te reprezinta.

No comments:

Post a Comment